Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Lokalitet
Dragør Bibliotek
Vestgrønningen 18
2791 Dragør
Sted
Salen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Bombemål Shellhuset

04.11.20
Kom og hør, når historiker og museumsinspektør Christian Aagaard fortæller om det risikable præcisionsangreb på Shellhuset.

RAF-fly over København

Den 21. marts 1945 lettede 51 svært bevæbnede RAF-fly fra deres luftbase i England, med kurs mod København. Deres mål var Gestapos danske hovedkvarter i Shellhuset, der for enhver pris skulle udslettes i et forsøg på at redde den hårdt pressede danske modstandsbevægelse. Selve præcisionsangrebet på Shellhuset var en ubetinget militær succes. Bygningen blev jævnet med jorden, det tyske politis arkiver tilintetgjort og det lykkedes en række fremtrædende modstandsfolk at flygte.

Men samtidig indtraf der en katastrofe på Frederiksberg, idet en række bombefly tog fejl af målet og smed deres dødbringende bombelast over et civilt beboelseskvarter på Frederiksberg. Blandt de ramte bygninger var Den Franske Skole, hvor mere end 100 uskyldige blev dræbt, deriblandt 87 børn helt ned i børnehavealderen.

Bogen ”Bombemål Shellhuset”

I sit foredrag vil forfatteren til den for nyligt udgivne bog ”Bombemål Shellhuset” – historiker og museumsinspektør Christian Aagaard – blotlægge hvad der helt præcis skete den skæbnesvangre dag i slutningen af Anden Verdenskrig og hvorfor det overhovedet var nødvendigt med et så risikabelt angreb midt i den tætbefolkede danske hovedstad.
 

Materialer