Grafisk fremstilling af 2 munke, der fodrer fugle
St. Francis of Assisi Receiving the Stigmata by Sailko https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Dragør Kirke
Kirkevej 170
2791 Dragør
Sted
Sognegården
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Frans af Assisi

06.04.22
Hvorfor oplever den italienske tiggermunk Frans af Assisi en hidtil uset popularitet - 800 år efter sin død? Foredrag med forfatter Andreas Vermehren Holm og filosof Aksel Haaning

Frans af Assisi

I det 13. århundrede revolutionerede en ung italiensk munk den katolske tro, ved at fravælge sin formue og dedikere sit liv til de svageste i samfundet. Han hed Frans af Assisi og startede franciskanerordenen.

Hvad stod Frans af Assisi for

Denne aften vil forfatter Andreas Vermehren Holm fortælle om Frans, hvem han var, hvad han stod for, og hvorfor han blev så stor. Efter introduktionen vil Vermehren, i samtale med filosof Aksel Haaning, udforske hvad Frans kan bruges til i dag og hvorfor han, 800 år efter sin død, er ved at blive kult igen. 

Aktuelle problemstillinger

En grund til den tiltagende interesse er måske, at han taler ind i mange af tidens største problemstillinger: miljødebatten, flygtningespørgsmålet og diskussion om økonomisk moral. At den nuværende Pave, har taget navnet Frans, fortæller også noget om Frans af Assisis aktualitet og den genkommende interesse for tiggermunken.

Samarbejde med Dragør Kirke

Arrangeret i samarbejde med Dragør Kirke.

Arrangementet er gratis, for det er som Frans af Assisi siger: ” Det er, når vi giver, at vi modtager.”