Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
45 Kr
Lokalitet
Dragør Bibliotek
Vestgrønningen 18
2791 Dragør
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Genopdag din garderobe – genvej til bæredygtigt tøjforbrug

09.11.23
Kom til foredrag med Laura Lava. På to hæsblæsende timer viser hun, hvordan du forvandler din garderobe fra begrænsninger til muligheder.

Flyt fokus fra forbrug til brug

Her lærer du at bruge dit tøj i stedet for at købe mere nyt tøj. Du går hjem med en konkret forståelse for, hvordan du opbygger en garderobe efter din egen stil og lærer at planlægge nye køb, så du investerer i det, du mangler, ikke det du plejer.

Få redskaber til at bruge dit tøj

  • Hvilket tøj, skal være i skabet, så du kun har tøj, du kan passe og lide
  • Hvordan sammensætter du dit tøj på måder, der giver nye, fede looks
  • Hvad skal du pakke frem og tilbage, så du kan shoppe i din egen garderobe
  • Hvordan investerer du i det rigtige, når du fremover shopper tøj

Garderobe-challenge

Alle får en garderobe-challenge med hjem: en sjov øjenåbner til, hvordan du får meget mere ud af det du allerede har i skabet. Bagefter har du lyst til at gå lige hjem og rydde op i klædeskabet, og du ved præcis hvordan du kommer i gang! Det er smadderbilligt at bruge tøj du allerede har. Både for planeten og pengepungen.

Bæredygtig livsstil

FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion, starter hjemme i klædeskabene. Du kan ikke købe dig til en bæredygtig livsstil. Forbrug afsætter altid aftryk, uanset hvor ansvarligt noget er produceret. Samtidig bruger vi omkring 30% af tøjet i skabene. Løsningen er ikke at rydde ud og forære det hele væk. Genbrugsbutikkerne bugner og strande i ulande er lossepladser af værdiløst tøj, vi (med god samvittighed) har puttet i tøjcontaineren.