Tine Høeg

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
40 Kr
Lokalitet
Dragør Bibliotek
Vestgrønningen 18
2791 Dragør
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Mød forfatter Tine Høeg

14.10.21
Tine Høeg er en af dansk litteraturs nye stærke stemmer. Mød Tine Høeg og hendes redaktør Louise Kønigsfeldt.

Oplæsning og samtale

Hør Tine Høeg læse op af egne værker og få mere viden om tilblivelsesprocesen, når Tine Høeg og Louise Kønigsfeldt i en samtale fortæller om deres samarbejde. Der bliver også tid til spørgsmål.

Et liv som voksen

Tine Høeg skriver om at være voksen, og så alligevel ikke føle sig som voksen. Hun introducerer begrebet ”Ungdommens tredje fase”. Her ser hun både sig selv og en af sine hovedpersoner Asta, en ung kvinde i begyndelsen af 30’erne.

Tine om Asta fra "Tour de chambre":

"Hun er jo sådan set helt og aldeles voksen, hun er i fuld gang med sit liv. Alligevel har hun ikke rigtigt noget at holde fast i. Hun føler sig fritsvævende – og mest af alt ensom. Den alder kender jeg, fordi jeg selv står midt i den. Den optog mig også i min debut Nye rejsende."

2 romaner - 2 priser

Tine Høegh har med sine 2 første romaner allerede modtaget 2 priser. I 2017 modtog hun Bogforums Debutantpris for romanen "Nye rejsende" og i 2020 modtog hun Edvard P. Prisen for "Tour de chambre". 

Om Tine Høeg

Tine er født i 1985 og er vokset op i Albertslund med sin mor, far og lillebror. Hendes far har arbejdet som opfinderrådgiver og er sproguddannet i engelsk og tysk, og moderen er bibliotekar. Tine har altid været optaget af ord. At stave dem, tænke over dem, sætte dem sammen. Siden debuten har Tine Høeg holdt foredrag og oplæsninger landet over, skrevet radiodramatik for AKT1 og bidraget til flere antologier. Desuden skriver hun digte til Politiken og Betty Nansen Teatret. 

Edvard P. Prisen

Dragør Bibliotekerne har fået mulighed for forfatterbesøget via Edvard Pedersens Biblioteksfond, der står bag Edvard P. Prisen. Prisen uddeles hvert andet år til en yngre forfatter eller debutant. 

Verdensmål

 Sundhed og trivsel
Verdensmål 3: Sundhed og trivsel