Offentlige foredrag i naturvidenskab. Aarhus Universitet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Dragør Bibliotek
Vestgrønningen 18
2791 Dragør
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Yngre med årene

12.10.21
Kom til livestreamet foredrag med professor Bente Klarlund Pedersen og få gode forskningsbaserede livsstilsråd.

Livsstil og livsindstilling

Forskning viser, at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling, er med til i et vist omfang at bestemme, om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig. Om du får et langt liv med få eller ingen ”skranteår”. Du kan forsinke aldringen af dine celler og dermed af din krop.

Ungdommens kilde

Ungdommens kilde er altså fundet, og den består af en række forskningsbaserede livsstilsråd, der styrker den fysiske og mentale sundhed. Det handler selvfølgelig om sund kost, absolut ingen røg, vin i moderate mængder og rigeligt med bevægelse og søvn. Men samtidig er det vigtigt at undgå unødig bekymring, og have fokus på det der giver livet mening. Og ikke mindst er det vigtigt at opleve ærefrygt. Hvad enten det er en stjernehimmel, en solopgang eller at høre drengekoret synge, er det vigtigt at optimere chancen for at blive grebet af ærefrygt. 

Ved Bente Klarlund Pedersen

Dr.med. Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet. Hun er leder af Center for Aktiv Sundhed, der blandt andet undersøger de mekanismer hvorved fysisk aktivitet forebygger sygdom. Center for Aktiv Sundhed forsker i fysisk træning som medicin til patienter med kroniske sygdomme, fx type 2-diabetes og cancer.

Livestreamet foredrag 

Vi livestreamer foredraget. Foredraget livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier og skoler i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Verdensmål

 Sundhed og trivsel
Verdensmål 3: Sundhed og trivsel