Foto fra Afghanistan af en dreng og en mand med hvert sit bur med en fugl
Fotograf: Mads Køngerskov

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Lokalitet
Dragør Bibliotek
Vestgrønningen 18
2791 Dragør
Arrangører
Målgruppe
For alle
Udstilling

Udstilling: De der overtager

10.03.23 - 29.04.23
Hvem er de mennesker, vi skal forvalte FN’s verdensmål sammen med, hvor bor de, og hvad laver de i deres hverdag?

Arvtagerne - de næste generationer

Udstillingen skildrer de generationer som bliver FN’s verdensmåls arvtagere. De yngste generationer, som endnu ikke selv har fået lov at sætte deres aftryk på den globale dagsorden, men som skal forvalte arven fra vore generationer. De vil skulle tage beslutninger, der enten stabiliserer og reverserer eller fører længere ind kriserne.

Generationerne er opvokset under stor økonomisk fremdrift med et tilsyneladende utal af muligheder; økonomiske, demografiske og kønslige - men også med en overhængende klima- og ulighedstrussel.

Perspektiv på mangfoldigheden

Udstillingen ”De der overtager” viser andre perspektiver på disse unge. Hvem er de? Hvor bor de? Hvad laver de? Samtidig med at forskellene mellem ‘vores’ børn/unges livsvilkår og de portrætterede børn og unges livsomstændigheder er et et tema, er udstillingens hensigt også at vise slægtskabet mellem ‘dem’ og ‘os’.

Biblioteket har inviteret fotograf Mads Køngerskov, der igennem sit arbejde har rejst og dokumenteret børn og unges opvækst og vilkår, ofte i krigszoner, men ikke udelukkende. 

I udstillingen vises billeder taget mellem 2017-2022 fra Afghanistan, Irak, Somalia, Syrien og Ukraine.

Dragør Bibliotek verdensmålscertificeret

Dragør Bibliotek opnåede i 2021 FN’s verdensmåls-certificering, som led i bibliotekets arbejde med at udbrede den folkelige involvering i verdensmålene. 

Materialer