Databeskyttelse

Dragør Bibliotekerne har fokus på at beskytte data om borgere, virksomheder, ansatte og samarbejdspartnere.

Persondatapolitik

Dragør Bibliotekerne har brug for at behandle personoplysninger om borgere, virksomheder, ansatte og samarbejdspartnere for at kunne levere vores kommunale services og ydelser. I persondatapolitikken nedenfor redegører vi generelt for, hvordan vi bruger og beskytter personoplysninger blandt andet, når du besøger vores hjemmeside.

Dragør Kommune har en databeskyttelsesrådgiver

På lige fod med alle andre offentlige myndigheder har Dragør Kommune en databeskyttelsesrådgiver, som skal holde øje med, om kommunen og hermed biblioteket håndterer personoplysninger på lovlig og sikker vis. Databeskyttelsesrådgiveren er i sin funktion en uvildig instans, der ikke refererer til administrationen. Det er databeskyttelsesrådgiverens opgave at tilse, at kommunen lever op til de lovmæssige krav i persondataforordningen.

Hvor henter vi oplysninger om dig?

Nogle informationer henter kommunen fra andre offentlige myndigheder eller fælles registre. Det er fx oplysninger fra CPR-registret via Serviceplatformen. Andre informationer beder vi dig om at oplyse, for at yde dig en service.

Du har altid ret til at få at vide, hvorfra vi henter oplysninger om dig i forbindelse med de services og ydelser, du modtager fra biblioteket. Det skal vi oplyse dig om fx i forbindelse med at vi opretteeer dig som bruger på biblioteket.

Du kan kontakte biblioteket på bibliotek@dragoer.dk. Opgiv aldrig dit cpr-nummer i en almindelig e-mail.

Hvor længe gemmer vi dine persondata?

Når vi indhenter personlige oplysninger om dig og gemmer dem i forbindelse med vores arbejde, er der forskellige retningslinjer for, hvor længe vi gemmer dine oplysninger. Det varierer, alt efter om det drejer sig om fx et lån, en regning eller vores register over brugere.

Du kan få præcise oplysninger om, hvor længe vi gemmer dine oplysninger ved at kontakte de enkelte fagområder i kommuner.

Du kan kontakte biblioteket på bibliotek@dragoer.dk. Opgiv aldrig dit cpr-nummer i en almindelig e-mail.

Indsamling ved tilmelding eller abonnement

Ved tilmelding til en kommunal service registreres den e-mailadresse, eller anden information, som du selv afgiver. Oplysningerne anvendes til at behandle din forespørgsel eller til at sende dig nyhedsbreve.

Oplysningerne registreres enten i bibliotekets interne systemer eller hos bibliotekets databehandlere. Biblioteket har indgået aftaler med de leverandører, der behandler data.

Oplysningerne om de enkelte tilmeldinger videregives ikke, og oplysningerne slettes når formålet med opbevaring ikke længere er til stede.

Indsamling ved brug af bibliotekets hjemmeside

Her kan du læse bibliotekets cookie-politik.

Brug af billedmateriale fra offentlige arrangementer

Dragør Bibliotekerne billeder fra offentlige arrangementer, møder, events og aktiviteter for at kommunikere med et bredt publikum. Derfor kan billedmateriale fra offentlige arrangementer blive bragt på bibliotekets hjemmeside, sociale medier, publikationer og i pressen.

Dragør Bibliotekerne ønsker at bringe billeder i god forståelse med borgerne. Hvis du som borger ikke ønsker at optræde på et billede, kan du anmode om at få billedet fjernet ved henvendelse til bibliotek@dragoer.dk. Billedet vil blive fjernet alle de steder, det kan lade sig gøre.

Databeskyttelsesrådgiver

Hvis du har spørgsmål til vores håndtering af dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte Dragør Kommunes databeskyttelsesrådgiver. Du kan også kontakte databeskyttelsesrådgiveren, hvis du har en formodning om, at kommunen har lækket personoplysninger eller på anden måde krænket fortroligheden i håndteringen af dine eller andre personers data.

Du bør undgå at sende cpr-nr. og andre fortrolige oplysninger i e-mails. Brug i stedet Digital Post.

Telefon: 23 99 05 15

Du kan også sende en mail til databeskyttelsesrådgiveren på dbr@dragoer.dk.

Hvad kan databeskyttelsesrådgiveren ikke hjælpe med?

Databeskyttelsesrådgiveren kan ikke hjælpe dig med den faglige sagsbehandling eller de afgørelser, som kommnens fagområder træffer.

Hvis du har brug for hjælp til og oplysninger om bibliotekets services eller gebyrer skal du kontakte biblioteket på bibliotek@dragoer.dk. Opgiv aldrig dit cpr-nummer i en almindelig e-mail.