Sådan bliver børn og unge under 18 brugere

Som forælder eller værge kan du med NemId udfylde en digital indmeldelse for at oprette dit barn som bruger på biblioteket.

Digital indmeldelsesblanket

Børn og unge under 18 år kan ikke oprette sig med NemId via hjemmesiden. Men som forælder eller værge kan du logge ind med NemId og udfylde en digital indmeldelsesblanket. Det skyldes, at unge under 18 ikke kan indgå økonomisk bindende aftaler.

Økonomisk ansvarlig

I indmeldelsen skriver du under på, at du står inde for barnets lån af materialer og eventuelle gebyrer ved for sen aflevering samt erstatningspligt i tilfælde af, at barnet ikke afleverer lånt materiale.

Det betyder, at vi indsætter dig som økonomisk ansvarlig i bibliotekets lånerregister. Du står som økonomisk ansvarlig til barnet fylder 18 år.

Ventetid - vi skal taste

Indmeldelsen sker ikke automatisk i bibliotekssystemet, der kan være en behandlingstid på omkring 3 hverdage. Biblioteket modtager den udfyldte blanket, vi skal taste oplysningerne ind, eventuelt oprette et lånerkort og vi skal indsætte en pinkode.

Vi kontakter jer, når indmeldelsen er klar.

Lånerkort og sundhedskort

Vi udsteder lånerkort til børn under 16 år. I får udleveret kortet i den afdeling I har krydset af i indmeldelsen under "Hvilket bibliotek plejer I at bruge?". Vi udleverer kortet i bibliotekets betjente åbningstid - husk sundhedskortet.

Alle kan bruge deres sundhedskort som lånerkort og indtaste cpr-nummer og pinkode for at logge ind på hjemmeside, app eller bibliotekets automater.

    Udfyld blanket

    Klik her for at udfylde indmeldelsesblanket til biblioteket for børn og unge.

    Du skal bruge dit NemId og barnets cpr-nummer for at udfylde blanketten.