Bibliotekar Niels Andersen

Biblioteket anbefaler - En gentleman i Moskva af Amor Towles

19.02.20
Få inspiration til dit næste lån. Her er det bibliotekar Niels Andersen, der giver en anbefaling videre.

En gentleman i Moskva af Amor Towles

Den russiske Grev Alexander Rostov bliver i 1922, som følge af den russiske revolution, frataget sine privilegier og idømt livsvarig husarrest på Hotel Metropol i Moskva. Her må han flytte fra sin suite, til 9 kvadratmeter oppe under taget og et til job som tjener. I de næste mange år indgår han i det liv, som udspiller sig på hotellet og knytter venskaber og fjendskaber blandt gæster og personale.

Humoristisk og varm

Det er dog på ingen måde en typisk tung og lidelsesfyldt russisk historie, men en finurlig, humoristisk og varm historie om en mand, der holder på sin værdighed trods omstændighederne.Greven er en vidunderlig hovedperson en sand gentleman, der ikke kan undgå at påvirke dem, som krydser hans vej, og ikke mindst læseren.

Underholdende historietime

Samtidig er hotellets liv den gryende sovjetstat i mikrokosmos. Det kan mærkes, at forfatteren har gjort sit researcharbejde, så man også føler, at man får et historisk indblik, samtidig med at man røres og underholdes. Læs den, hvis du kunne lide ”Pindsvinets elegance” af Muriel Barbery, med en knivspids (russisk) Matador.

Materialer