Bibliotekar Malene Bisgaard

Biblioteket anbefaler - Nevermoor – Morrigan Crows magiske prøvelser af Jessica Townsend

15.02.21
Få inspiration til dit næste lån. Her er det bibliotekar Malene Bisgaard, der giver en anbefaling videre.

Forbandet fra fødslen

Morrigan Crow er en meget uheldig pige. Hun er født på en ganske særlig dag, hvilket betyder, at hun er forbandet og bringer uheld til alle omkring sig – og selv vil dø på sin 11 års fødselsdag.

Helt så galt går det dog heldigvis ikke. På hendes 11 års fødselsdag ændrer Morrigans liv sig drastisk. Hun bliver opsøgt af den sære mand Jupiter North, som tilbyder at tage hende med til en parallelverden og den fantastiske by Nevermoor. 

Livet i Nevermoor

Her åbner der sig en helt ny verden for Morrigan, hvor hun pludselig ikke længere bliver anset for en ulykkesfugl eller et ondt varsel. Hun møder en masse fantastiske skabninger og sætter alt ind på at bestå optagelsesprøverne til ”Det Forunderlige Selskab” – for ellers er hun nødt til at forlade Nevermoor igen.

Jupiter North, der selv er medlem af selskabet, har udvalgt hende som sin lærling, men Morrigan er i skarp konkurrence. Selskabet optager kun ganske få medlemmer hvert år, og der er over 500 håbefulde ansøgere med specielle evner eller talenter, som skal sikre dem et medlemskab. Men kan en helt almindelig pige som Morrigan mon overhovedet gøre sig håb om en af de eftertragtede pladser?

Oplagt til alle fantasylæsere

Jeg elsker fantasygenren og er erklæret potterhead (Harry Potter fan). Så jeg var simpelthen nødt til at læse ”Nevermoor”, da jeg stødte på den på bibliotekets hylder. Hvordan kunne jeg undlade at kaste mig over en bog, som en anmelder sammenligner med både JK Rowling og Philip Pullman! Og bogen levede op til alle mine forhåbninger. Jeg var tryllebundet af alt fra rejserne gennem byen med paraply til Morrigans møde med en vaskeægte magnifikat (en gigantisk talende katteskabning).

Bogen kan varmt anbefales til ivrige fantasylæsere fra ca. 10 år og op, og voksne fantasylæsere kan også sagtens være med. Der er kommet tre bøger i Nevermoor-serien om Morrigan og hendes eventyr. Bøgerne ligger også online som e-bøger og lydbøger på eReolen. Rigtig god fornøjelse.