Bibliotekar Amalie Bagge

Biblioteket anbefaler - Roser og Violer af Gry Kappel Jensen

26.03.20
Få inspiration til dit næste lån. Her er det børne- og ungebibliotekar Amalie Bagge, der giver en anbefaling videre.

Som en vis Potter, og så alligevel ikke...

Kostskole, venner, kærlighed og magi. Lyder det, som noget du har læst før, så har du til dels ret, og så alligevel ikke. Roser og Violer er en dansk fantasy krimi med et islæt af nordisk magi. Den er ikke til at lægge fra sig, når man først er begyndt.

Magi og kostskoleliv

De 4 piger Kirstine, Victoria, Kamille og Malou er alle blevet optaget på kostskolen Rosenholm, en skole de ikke selv har valgt, men som har valgt dem. Man går på Rosenholm i tre år, og der er en bog pr. skoleår. I første bind bliver de fire piger introduceret til fagene på skolen, de finder ud af, om de tilhører Jord, Vækst, Blod eller Død, og de skal lære at beherske magien. Der sker dog også mærkelige ting på skolen, de falder over hints til en gammel mordgåde. De fire bofæller forsøger på bedste vis at løse mysteriet ved brug af deres forskellige evner, og uden at komme for meget til skade.

Letlæst og spændende for de 12-16 årige

Sproget er udtryksfuldt og flydende. Hvert kapitel er skrevet fra en af de fire piger. Kapitlerne er forholdsvis korte, men dog stadig fyldestgørende. Roser og Violer er en rigtig page turner, og jeg kan næsten ikke vente til næste bind kommer. Anbefales især til læsere, som har lyst til et dansk take på hele kostskole- og magigenren.