Bog og høretelefoner

Med forfatterens stemme

23.11.20
Ingen kender en bog så godt som forfatteren selv. Derfor er det oplagt at lade forfatteren indtale lydbogsversionen af værket. Her er et udvalg af lydbøger fra E-reolen, hvor forfatterstemmen fungerer rigtig godt og bidrager med noget særligt til oplevelsen af værket.

Den der lever stille: Leonora Christina Skov

”Den der lever” stille er en selvbiografisk roman, der bl.a. handler om forfatterens opvækst med en psykisk syg mor. Oplæsningen er rigtig fin og personlig og viser samtidig en nødvendig litterær distance til stoffet.
Lån "Den der lever stille" på eReolen

Tag ikke imod en pølse i Moskva og andre historier: Leif Davidsen

Flere husker sikkert Leif Davidsens lødige og rolige stemme som sovjetkorrespondent. Den kan man genopleve i oplæsningen af denne novellesamling, som handler om mænd, der befinder sig et afgørende sted i deres liv.
Lån "Tag ikke imod en pølse i Moskva" på eReolen

Hvis det er: Helle Helle

”Hvis det er” er en fortælling om to mennesker, der farer vild i en skov. Bogens sørgmodige stemning og underspillede humor formidles her helt perfekt. Den dybe stemme og præcise udtale har Helle Helle med sig fra dagene som radiovært på P4 i P1.
Lån "Hvis det er" på eReolen

4 3 2 1: Paul Auster

Paul Auster er den helt ”rigtige” forfatterstemme. Forfatterens udtalte newyorkeraccent bidrager til handlingen, der tager sit udspring i New Jersey i sidste halvdel af det 20. århundrede. Her følger man Archibald Isaac Ferguson, hvis liv fortælles i 4 forskellige versioner.
Lån "4 3 2 1" på eReolen

Nye rejsende: Tine Høeg

Hovedpersonen i ”Nye rejsende” er en yngre nyuddannet kvinde, der kaster sig ud i en affære med en gift mand i toget til og fra arbejdet. Romanen er en ”digtroman” og Tine Høegs fine oplæsning er en fantastisk indgang til værket, der i høj grad består af korte præcise sætninger og direkte tale.
Lån "Nye rejsende" på eReolen