Collage af portrætfotos af norske forfattere

Ny norsk litteratur

08.06.19
Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand der springer af kilderne i de norske fjelde. Vi retter blikket mod nord og prøver at finde ud af, hvad det er der gør norsk litteratur så unik.

Danskerne er vilde med norsk litteratur

Oppe i Norge kan de noget særligt med litteratur, og i Danmark er vi vilde med den norske skønlitteratur. Lånere og læsekredse står i kø på bibliotekerne for at låne de nyeste norske romaner og hos boghandlerne tømmes hylderne hurtigt. For der kommer virkelig mange gode titler fra Norge – og af høj kvalitet. Men hvorfor er der så mange gode forfattere i vores naboland og hvorfor bliver der ved at dukke nye talenter op?

Interview med norsk specialist

Litteratursiden har interviewet Oliver Møystad, der er seniorkonsulent på det skønlitterære område i Norla, Center for norsk skøn- og faglitteratur i udlandet. Oliver Møystad fortæller i artiklen Bagom norsk litteratur om blandt andet den særlige støtteordning og indkøbsaftale som man har i Norge og som efter hans mening har en stor del af æren for kvaliteten af den litteratur der udgives i Norge.

Norske forfattere på litteraturfestival i Århus

Vi ser også de norske forfattere i rampelyset når den store internationale litteraturfestival LiteratureXchange løber af stablen i Århus den 13.-23. juni i år. Her optræder forfatterne Johan Harstad, Per Petterson og Linn Ullmann sammen med flere andre store internationale navne.

Også på eReolen

På eReolen.dk kan du finde mere inspiration til norske titler, som du kan læse eller lytte til.

God sommer!

 

Oprindeligt skrevet af Anne Birgitte Langkilde Hundahl, Litteratursiden.