Forfatterstafetten: Anne-Cathrine Riebnitzsky

06.09.22
Anne-Cathrine Riebnitzsky: "Vi kan lære noget af islams guldalder".

Om romanen "Vindens port"

Anne-Catrhine Riebnitzsky giver os med sin første historiske roman, "Vindens port" et sjældent indblik i en underbelyst side af den muslimske kulturarv:

"Jeg synes, det er en meget interessant tid, det her med islams guldalder, og hvor nysgerrige og udadvendte de var, og hvor optaget de var af videnskab.... Det er noget, vi har godt af at vide i dag." 

I romanen følger vi en muslimsk borgherre og hans folk i den andalusiske fæstning Al-Qalat i 1300-tallet. Mens Riebnitzsky lavede research til romanen, blev det klart for hende, at det var vigtigt at få nuanceret fortællingen om islam. Hun vil blandt andet fortælle om en tid, hvor den muslimske verden var førende inden for lægevidenskab, matematik, astronomi og filosofi. Spørgsmålet er, hvad der sker, hvis borgen bliver indtaget af de kristne invasionsstyrker?

Se interview med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky fortæller her om "Vindens port" i Forfatterstafetten i et interview med Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg:

Se interviw med Anne-Cathrine Riebnitzsky på Youtube (åbner i nyt vindue)

Mere om forfatteren på Forfatterweb

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Anne-Cathrine Riebnitzsky og hendes forfatterskab.

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin: cpr-nummer og 4-cifrede kode.

Materialer