Kristian Himmelstrup

Forfatterstafetten: Kristian Himmelstrup

21.03.23
Kristian Himmelstrup: Vi kender kun glansbilledet af Louis Pio

Om romanen "Pio"

I sin roman "Pio" nuancerer Kristian Himmelstrup vores syn på grundlæggeren af Socialdemokratiet.  Romanen følger Pio, da han bliver så meget en torn i øjet på magthaverne, at han til syvende og sidst bliver presset til at forlade landet. Men hvem havde troet, at Pios nye tilværelse i USA skulle forvandle ham til rendyrket kapitalist?

"Pio er et navn, der er stivnet lidt i historien. Det var i hvert fald sådan, jeg havde det, da jeg stødte på ham, mens jeg arbejdede med en biografi om J.P. Jacobsen, og så læste jeg lidt op. Og så blev jeg fascineret af alt det, der ikke stod."

Se interview med Kristian Himmelstrup

I Forfatterstafettens interview om romanen "Pio", som er nomineret til DR Romanprisen, fortæller han til Forfatterwebs litteraturformidler Sarah Hvidberg, at Louis Pio langt fra kun var den politiske idealist og kvindesagsforkæmper, som vi kender.

Se hele interviewet med Kristian Himmelstrup på YouTube (åbner i nyt vindue).

Mere om forfatteren på Forfatterweb

Læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Kristian Himmelstrup og hans forfatterskab.

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Materialer