Forfatterstafetten: Rakel Haslund-Gjerrild

08.07.22
Rakel Haslund-Gjerrild: Kunst på grænsen af tidens moral

Roman om kunstmaleren Zahrmann

I romanen “Adam i paradis” følger vi den aldrende og feterede kunstmaler Kristian Zahrtmann, der i året 1913 maler et glødende erotisk portræt i en tid, hvor homoseksualitet er forbudt. Maleriet, som romanen er opkaldt efter, udgør rammen for en sprogligt set lige så farverig og sansemættet roman, der fremmaler et rørende portræt af både Zarthmann og hans tid.

“Zarthmann skaber den her vidunderlige kunst, men der er også så meget, der aldrig fik lov til måske at finde sted. De to ting hænger måske sammen, og det bliver lidt tragisk," siger Rakel Haslund-Gjerrild.

Nomineret til Litteraturpris

Nordisk Råd har nomineret Rakel Haslund-Gjerrild som kandidat til Nordisk Råds litteraturpris 2022.

Se interview

Rakel Haslund-Gjerrild er forårets 10. gæst i Forfatterstafetten, hvor hun taler med forfatterwebs litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg om, hvorfor hun blev så fascineret af at skrive om netop denne kunstner.

Se interviewet med Rakel Haslund-Gjerrild på YouTube (åbner i nyt vindue)

Læs mere om forfatteren på Forfatterweb

Læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Rakel Haslund-Gjerrild og hendes forfatterskab

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde. Udvalget er bredt, og der medtages både klassiske forfatterskaber og debuterende forfattere inden for alle genrer.

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

 

Materialer