Historier om Danmark
Historier om Danmark

Historier om Danmark

31.03.17
Danmarkshistorien rykker ind på Dragør Bibliotekerne.

Hvornår levede Grauballemanden? Hvem var det nu, der gjorde Danerne kristne? Og hvad var det lige, der skete under Blodgildet i Roskilde år 1157?   

Danmarks historie er lang og kompleks, og det er ikke altid, at vi er helt opdaterede på, hvad det var, der skete dengang for mange år siden, og spørgsmålet er, om vi overhovedet kan bruge historieviden til andet end at vinde i Bezzerwizzer og andre quizspil?

Hvorfor kende historien?

Historie er mere end årstal og fakta fra en svunden tid. Danmarks historie er noget, vi alle har til fælles, og noget der hjælper os til at forstå vores kulturelle og historiske identitet. Forstår vi først den, så styrker det vores evner til at reflektere over vores egen lille rolle i den fortsatte Danmarkshistorie.

Et tværgående samarbejde

I hele 2017 kan du få en historisk oplevelse på landets biblioteker, når de sætter fokus på ”Historier om Danmark”.   Historier om Danmark er et tværgående samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, DR og Nationalmuseet, der i 2017 sætter fokus på danskernes egen og vores fælles historie. Projektet er støttet af Nordea-fonden. 

Dragør Bibliotekerne sætter fokus på historien

Bibliotekerne støtter op om temasamarbejdet ved at lave udstillinger på bibliotekerne, der har fokus på perioderne fra stenalder til middelalder i foråret 2017. I efteråret behandles tiden fra renæssancen og op til i dag.  Du kan nu læse mere om Danmarks oldtid og stenalder her på siden, og finde bogforslag i karusellen på forsiden. Du kan også læse Litteratursidens tema for april, som handler om slægtsromaner gennem tiden.