Opgaveskrivning

Skal du skrive opgave?

17.03.20
Opgaveskrivning i en tid, hvor bibliotekerne er lukkede.

Skriver du SSO, SUP, SRP eller en helt tredje opgave og har du brug for at finde litteratur lige nu og her, så har du fundet ud af at det kan være en udfordring. Bibliotekerne er nemlig lukkede, og du kan ikke engang få lov at bestille materialer på bibliotek.dk...

Vi giver dig en håndsrækning til, hvad du kan gøre i stedet!

Brug bibliotekets hjemmeside og netbaser

Som bruger af Dragør Bibliotekerne har du adgang til et hav af informationer på nettet. Dem finder du under Det på nettet. Frem til juni, har du også adgang til udgiveren Gales skolepakke af baser og services. Her skal du bruge passwordet "denmark", for at få adgang. Pakken indeholder National Geographic Virtual Library, Gale OneFile, Gale In Context, Gale Interactive, Gale Literature og Gale e-bøger med 1.900 titler. 

Er du ikke allerede bruger af bibliotekets tilbud, så kan du oprette dig som bruger via Sådan gør du

Selvom bibliotek.dk har lukket for adgang til at bestille fysiske bøger, kan du stadig bruge basen til at søge netkilder. Vælg E-materialer når du søger. 

Gratis kilder på nettet

Google er din ven, men kan også være din fjende når du skal søge kilder. Du skal være meget kritisk i dine kilder. Læs mere på http://www.gymbas.dk/kildekritik.html og http://kilder.dk/

Troværdig information fra officielle kilder

Tænk derfor offentlige myndigheders sider – bl.a. ministerier og sundhedsvæsen – for de har en del publikationer, analyser, rapporter og statistikker, som er frit tilgængelige.  

Skal du bruge statistikker, kan du med fordel lægge ud med Danmarks Statistik.  Derfra linkes til statistikbanker i hele verden. World Factbook er opdateret på fakta om lande. 

Flere gode sider

De nordjyske gymnasiebiblioteker har lavet en linksamling til gode steder på nettet: http://gymbas.dk/link.htmleKurser.nu giver dig et gratis kursus i at søge digitale kilder. I coronavirus-lukkeperioden har du også adgang til avisdatabasen Infomedia.dk hjemmefra.

Desuden er Faktalink og Forfatterweb blevet åbnet for alle, så begge tjenester lige nu kan benyttes uden login - også hjemmefra.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på bibliotek@dragoer.dk i almindelig arbejdstid, så vil vi svare så hurtigt vi kan. Ellers opfordres du til at bruge biblioteksvagten.dk.