Nyheder

Velkommen til vores nye hjemmeside!

Bibliotekerne i Danmark har fået nyt system til hjemmesider, så vi er flyttet ind i nye omgivelser på nettet.

Af Pia Kragskov Olsen

Tags

Nyhed

Samme indhold - nyt udseende

Adressen er stadig den samme, men udseendet er et andet på Dragør Biblioteks ny hjemmeside. Det meste vil være, som det plejer, men noget indhold og enkelte funktioner har fået nye pladser. Og så må vi indrømme, at ikke alle kasser er pakket ud. Der kan stadig være funktioner, der driller, men Det Digitale Folkebibliotek arbejder på højtryk på at rette til.

Måske skal du lige vænne dig til det – klik lidt rundt på siden og under din brugerprofil, så finder du nok det, du søger. Ellers hjælper vi gerne. Kom forbi biblioteket eller ring, så guider vi dig.

Log ind

Du logger ind på din brugerprofil samme sted som på den gamle hjemmeside: I øverste højre hjørne af forsiden ved at klikke på ikonet, der forestiller en person.

Dit overblik

Når du er logget ind, kommer du til ”Dit overblik”. Her ser du et såkaldt dashboard med det, der lige nu er relevant for dig som låner. Du finder hele menuen under din brugerprofil ved at klikke på person-ikonet øverst på siden.

Se alle lån – både fysiske og digitale

På den nye hjemmeside kan du se alle dine lån, når du klikker på ”Lån”. Her vises ”Overskredne lån”, ”Lån” og som noget nyt også dine ”Digitale lån”, så du har et samlet overblik.

Lån samlet efter afleveringsdato

Som noget nyt kan du vælge at se dine lån samlet efter, hvornår de skal afleveres. Har du altså flere lån med samme afleveringsdato, kan du vælge at se dem grupperet.

Reserveringer – både fysiske og digitale

Under menupunktet ”Reserveringer” får du nu et samlet overblik over dine reserveringer. Siden er opdelt i: ”Klar til afhentning”, ”Fysiske reserveringer” og ”Digitale reserveringer”.

Interesseperiode

Måske har du reserveret en bog eller andet, du kun er interesseret i at modtage inden en vis dato. På den nye hjemmeside kan du ændre interesseperiode på den enkelte reservering – ikke via brugerprofilen som i dag.

Du modtager ikke en reservering hurtigere ved at ændre interesseperioden. Hvis perioden udløber, forsvinder din reservering – præcis som i dag.

Reserveringer på pause

Hvis du for eksempel skal ud at rejse og ikke vil risikere, at den længe ventede bog kommer hjem til dig, mens du er væk og ikke kan hente den, kan du sætte dine fysiske reserveringer på pause.

På den måde beholder du din plads i køen, mens du er væk, og din reservering aktiveres igen, når din pause udløber. På den nye hjemmeside sætter du dine reserveringer på pause øverst under ”Dine reserveringer”.

Bemærk: Materialer, du har bestilt fra andre biblioteker, kan ikke sættes på pause.

Huskeliste

På den nye hjemmeside bliver det lettere at finde din huskeliste med materialer, du har ”sat hjerte ved”. På forsiden af hjemmesiden kan du gå til din huskeliste ved at klikke på hjerte-ikonet i øverste højre hjørne – når du er logget ind.

Huskelisten samles og opdateres på tværs af forskellige bibliotekers hjemmesider – hvis du nu er låner i flere kommuner – og i appen Biblioteket. På den måde har du altid din fulde huskeliste ved hånden.

Vi håber, du bliver glad for den nye hjemmeside!

Hvis du oplever fejl, er du altid velkommen til at kontakte os. Så melder vi fejlen ind til leverandøren. Leverandøren er Foreningen Det Digitale Folkebibliotek, som er en sammenslutning af folkebibliotekerne i alle landets kommuner samt Grønland, Færøerne og Sydslesvig.