Særligt for dagtilbud

Dragør Bibliotekerne har mange tilbud specielt rettet mod kommunens børneinstitutioner. Vi pakker bogkasser, holder biblioteksorientering for børnehaver og besøger jer gerne med en god historie.

Bogkasse-ordning

Biblioteket pakker bogkasser til alle Dragørs dagtilbud. Vi pakker bogkasser 1 gang om måneden. Før vi pakker ringer vi og hører, hvad I kunne tænke jer at få med i kassen, om I har nogle særlige ønsker eller behov. Hvis I har brug for nye bøger oftere, f.eks. til et tema eller andet, så er I meget velkomne til at ringe til os, og vi kører gerne ud en ekstra gang.

I er selvfølgelig også meget velkomne til at besøge os på biblioteket og være med til at udvælge de bøger, I gerne vil have med hjem.

Formålet med bogkasse-ordningen er at lette dagtilbuddenes adgang til bøger, så der altid er bøger til rådighed for børnene. Bøger spiller en stor rolle både for børns fremadrettede læselyst, og for deres sprogudvikling.

Børnehaveorientering

Vi samles i børnebiblioteket, hvor børnene kan slænge sig i sækkestole og puder, mens vi taler løst og fast om biblioteket og alle bøgerne. Sammen går vi på skattejagt i biblioteket – kan børnene mon finde den hemmelige skat?

Formålet med biblioteksorienteringen er at introducere børnene til vores hyggelige børnebibliotek, til hvordan de låner bøger, hvad de kan låne og hvor længe.

Vi besøger institutionerne

Få besøg af vores søde børnebibliotekarer, som kommer og fortæller lidt om biblioteket, og læser en billedbogs-historie højt sammen med børnene. Vi får en snak om indholdet og griber de muligheder, der opstår for at tale nærmere om symboler, tegn, skriftsprog med mere. Vi taler også om, hvordan man behandler bøgerne, så de gode historier lever lidt længere. Skolereform stiller større krav om læringsparathed hos de små, og besøgene er med til at styrke børnenes sproglige færdigheder, så det bliver lettere at lære at læse.

Formålet med besøget er at skabe et fundament for at børnene i fremtiden har lettere ved at blive gode læsere (her er en tidlig indsats i vigtig). Og at så mange børn som muligt vil blive indfanget af læsningens magi, ved at fokusere på læselyst og læseglæde.

Opdag Biblioteket

Biblioteket kan meget mere end børnehaveorientering. Vi har en række tilbud, som pædagoger kan plukke fra. Vi tilbyder blandt andet film, Læs med Lego og bogvogterkursus.

Tilbud til dagtilbud finder du nederst på denne side:

Kontakt

I er meget velkomne til at kontakte børnebibliotekarerne direkte på mail boernebiblioteket@dragoer.dk for at høre mere om vores tilbud eller lave en aftale.