Biblioteket anbefaler sommerferielæsning 

16.06.23
Læs vores anbefalinger til ferielæsning, hvis du mangler en god bog til sommerferien.

Mangler du en roman til ferien?

Bibliotekets personale kommer med anbefalinger til din sommerlæsning. Læs vores anbefalinger, hvor der er lidt for enhver bogsmag, om alt fra venskaber og kærlighed til mordgåder og amerikanske roadtrips.

Biblioteksleder, Pauline Raff anbefaler

Papirslottet af Miranda Cowley Heller

Bogen foregår i Cape Cod, USA, og handler om den 50-årige Elle og de svære valg, der har formet hendes liv. Fortællingen begynder, hvor Elle holder sommerferie sammen med sin mand og 3 store børn. Her møder hun ungdomskæresten Jonas, hvilket sætter skub i minderne og stiller Elle over for et svært og afgørende valg.

Hvis du nød at læse ”Hvor flodkrebsen synger”, vil du helt sikkert også kunne lide denne roman.

Tirsdagsfruerne af Monika Peetz

Her følger vi fem veninder, som tager på pilgrimsvandring til Lourdes. Som mennesker er de vidt forskellige, og undervejs får vi udfoldet deres historier, blandt andet om hvorfor de hver især har valgt at tage på pilgrimsrejse.

Jeg tænker, at du både som kvinde og som del af en venindeflok vil opleve nogle genkendelige dynamikker og problematikker. Dejlig bog fyldt med varme og humor.

Amalie Bagge, børne- og ungebibliotekar anbefaler

Impulskøbet af Veronica Henry

Den næsten 70. årige Cherry kommer en mandag morgen helt impulsivt til at købe en pub i den landsby hun er vokset op i. Pubben trænger til en grundig renovering, men det har Cherry erfaring med, og sammen med sin datter og barnebarn sætter hun sig for at bringe pubben tilbage til sin glansperiode og igen gøre den til landsbyens omdrejningspunkt. Der er kun et problem, hendes mand er ikke helt med på idéen.

Hyggelig bog, som giver mig lyst til at tage til Sydengland, og tilbringe et par dage med god gedigen pubmad og en cider i gode venners lag. 

Mørkt motiv af Louise Penny 

I den lille canadiske by, Tree Pines, er der begået et mord og kriminalinspektør Armand Gamache kommer til byen for at opklare sagen sammen med sit hold. De bliver indkvarteret på byens bed & break fast og samtidig med at de afslører nogle af byens hemmeligheder, lærer de også landsbyboerne bedre at kende.

Jeg elsker blandingen af mysterium og landsbyhygge, og hvis du, som jeg, bliver bidt af serien, er de første 12 bind oversat til dansk.

Ulla Fajfer, voksenbibliotekar anbefaler

Simpel lidenskab af Annie Ernaux

Denne lille (selvbiografiske?) roman handler om en midaldrende fransk kvindes affære med en yngre gift mand. På en nøgtern måde beskriver hun med stor selvindsigt den periode, hvor affæren stod på og hvor alt andet trådte i baggrunden.

En fin lille roman til liggestolen i skyggen. Letlæst og med masser af fransk elegance og et smukt og præcist sprog. Min første tanke var at Annie Ernaux formår at skrive ret klogt om noget meget simpelt. En god indgang til nobelprisvinderens forfatterskab.

Nøjsomheden af Stine Askov

Romanen handler om Mona, der kommer fra den sociale ghetto Nøjsomheden i Helsingør, hvor hun bor side om side med sin psykisk syge mor og markante moster Tut. Mona får arbejde i en boghandel efter i noget tid at have skrevet korte fyndige anmeldelser på gule post-it på bøgerne i Nøjsomhedens bogbytteskab. Snart møder hun Nicolai som nok bor i Helsingør men også tilhører en helt anden verden.

En rigtig god bog, jeg havde svært ved at slippe under læsningen. Den rummer det hele, en kærlighedshistorie, spænding, humor samt stor empati for de socialt udsatte, den beskriver.

Niels Andersen, voksenbibliotekar

Amor Towles: Lincoln Highway

Efter den fædrene gård er kommet på tvangsaktion, beslutter brødreparret Emmet og Billy at tage til San Fransisco og lede efter deres mor. Sammen med vennerne Duchess og Wolly tager de på et begivenhedsrigt road-trip langs Lincoln Highway i 1950 érnes USA. 

Jeg var glad for forfatterens Gentleman i Moskva, og glædes over gensynet med hans gode fortællende måde at skrive på, selvom handlingen foregår et helt andet sted: i 1950’ernes amerikanske Midtvesten. 

Materialer