Hvad læser Helle Helle?

08.03.24
Torsdag den 7. marts var Helle Helle forbi Dragør. I den anledning spurgte vi hende, hvilke bøger hun selv læser.

Helle Helles besøg

Helle Helle er en dansk forfatter, der senest har udgivet romanen ”Hafni fortæller”. Romanen handler om Hafni, der skal skilles og som herefter tager på en smørebrødsrejse rundt i Danmark. Turen var planlagt til at strække sig over 8 dage, men ender med at vare ca. en måned. 

Det var en fin aften, hvor Helle Helle kom ind på tilblivelsen af ”Hafni fortæller” og hvordan den hænger sammen med persongalleriet fra de to forgående romaner (De og BOB). Hun fortalte også om, hvordan en overhørt sætning fra den lokale brugs kan give ideen til en ny roman. 

Hvad er Helle selv optaget af at læse?

Efter foredraget spurgte vi Helle, hvad hun selv er optaget af at læse for tiden.

Hvad læser eller lytter du til for tiden?

Jeg læser den norske forfatter Marie Auberts ”Jeg er egentlig ikke sådan”. Jeg skal til Norge i anledning af, at min roman ”Hafni fortæller” udkommer der, og jeg skal så optræde i Oslo Litteraturhus, hvor Marie Aubert skal interviewe mig. Det er en fin roman, der udspiller sig rundt om en konfirmation, hvor man skifter synsvinkel fra den ene til den anden.

Hvilken bog vil du anbefale til andre?

Marie Auberts roman minder mig om en anden norsk forfatter, Trude Marstein, som jeg i høj grad vil anbefale, for eksempel ”Så meget havde jeg”. Og mens jeg er ved norske forfattere: Dag Solstads mesterværk ”Generthed og værdighed', hvor en gymnasielærer kommer helt ud af kurs. Jeg lo og græd, da jeg læste den.

Materialer