Valgsejren går til ternet Ninja

Ternet Ninja vandt Børnevalget

17.11.21
Børnene har stemt og vinderen er fundet. Siden den 28. oktober har landets børn og unge kunnet stemme til Børnevalget 2021.

Sværd og koldskål til alle

Børn over hele landet har stemt til Børnevalget 2021, og stemmerne fortæller, at valgsejren går til Ternet Ninja med sloganet og valgløftet Ja til sværd og Koldskål til alle. I virkeligheden er han børnene, ligesom de voksne gjorde det i går, selv har kunne gå til valg på deres lokale  børnebibliotek og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger. Ligesom børnene elsker Ternet Ninja, elsker og beskytter han dem.

Resultat for børnevalget i Dragør Kommune

  1. Ternet Ninja
  2. Naja Münster
  3. Minimund
 Der har været 212 afgivne stemmer fra børn i Dragør Kommune. Ternet Ninja vinder overbevisende med ca. 43% af stemmerne, og fik faktisk 3 gange så mange stemmer som nummer 2. Til gengæld var der tæt løb mellem 2. og 3. pladsen, hvor kun én stemme gjorde forskellen.

Grin og gys for børn og voksne

I virkeligheden er han ninjaen Taiko Nakamura, der nu som en ånd kæmper for at straffe dem, der begår forbrydelser mod børn. Med bolig i en ninjadukke er han en rå og ubarmhjertig dræber, der med humorens appellerende drivkraft leverer en helt særlig og flerstemmig historie, hvori både børn og voksne kan deltage og grine og gyse.

11 kandidater til Børnevalget 2021

Børnene kunne stemme på 11 forskellige bøger til Børnevalget 2021. Knap 16.000 stemmer er afgivet. De danske folkebiblioteker står bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på. 

 Læs mere om Børnevalget på www.børnevalg.dk.

Materialer