Endelig kan du komme på biblioteket igen!

15.05.20
I forbindelse med fase 2 af genåbningen af Danmark, har bibliotekerne fået mulighed for at åbne for besøg. Og det er jo en dejlig nyhed; vi glæder os til at se vores lånere! Det vil dog ske med nogle begrænsninger.

Betjent åbningstid

De to biblioteker holder åbent i den betjente åbningstid, sådan som den var før Covid19-lukningen. Se åbningstiderne https://www.drabib.dk/biblioteker.

Korte besøg – brug nettet

Bibliotekerne er kun åbne for korte besøg af ca. 10 minutters varighed. Vi henstiller også til, at I ikke kommer i større grupper og overvej gerne, om dit biblioteksbesøg kan klares her på hjemmesiden. Her kan du reservere materialer selv, eller sende biblioteket en forespørgsel på materialer, som du så kan hente under et kort besøg efterfølgende. Hvis du er utryg ved at komme på biblioteket, kan du også stadig benytte dig af Biblioteket Take Away. Vær opmærksom på, at det ikke er en ordning med udbringing, men at det er muligt for dig at sende en anden på biblioteket, eller at få personalet til at komme ud af biblioteket med dine lån. Husk også, at vi har mange tilbud for lån på nettet, se mere på www.drabib.dk/det-paa-nettet.

Muligheder på biblioteket

Du kan aflevere og låne materialer på biblioteket og finde materialer på de åbne hylder, så længe besøget overstås hurtigt. Der er personale der kan foretage kortvarig betjening – vi tager også gerne mod bestillingslister. Hjælp os gerne ved at låne lidt ekstra med hjem; det betyder, at du kan udskyde dit næste biblioteksbesøg, og at vi får bedre plads til de mange materialer, som vil returnere til bibliotekerne i de kommende uger. Du må også meget gerne gennemgå dine reservationer for at se om der er titler du ikke behøver mere, så kan vi bruge tiden på at finde det du og andre gerne vil have nu.

Begrænsninger på biblioteket

Du kan ikke benytte bibliotekets computere, kopimaskiner eller toiletter, og længere ophold er forbudt. Du kan ikke læse aviser og tidsskrifter på biblioteket, og børnene kan ikke lege med bibliotekets legetøj. Læsesal og mødelokaler er heller ikke tilgængelige.

Vis hensyn og hold afstand

Biblioteket har relevante værnemidler tilgængelige for besøgende, og automater, håndtag og lignende vil blive rengjort løbende. Husk at holde afstand til dine medbrugere og til personalet og følg skilte og henvisninger fra personalet.

Håndtering af materialer

Kulturministeriet og Sundhedsstyrelsen har ikke pålagt bibliotekerne fortsat at håndtere afleverede materialer med karantæne. Det betyder, at det er op til dig, at huske at vaske hænder før og efter håndtering af bibliotekets materialer. Det er i øvrigt også en god idé uden for egentlige pandemi-tider.

Gebyrfri aflevering

Indtil 21. juni kan du aflevere alle materialer, inklusive dem du måtte have lånt før Covid19-lukningen, uden gebyrer.

Men vi glæder os stadig til at se jer!

Selvom vi åbner med mange begrænsninger og regler, ønsker vi at byde dig velkommen tilbage. Pas godt på jer selv og hinanden!