Udstilling af graphic novels i bibliotekets ungdomsafdeling

Graphic novels til børn og unge

02.01.24
Lån graphic novels på biblioteket.

Graphic novels er i disse år meget populære hos alle aldersgrupper, og du kan finde et bredt udvalg af både danske og engelske graphic novels på biblioteket.

Kom i gang med at læse

Uanset om dit nytårsforsæt er få læst mere, at blive bedre til engelsk eller at genopdage læselysten, så kan graphic novels være din indgang til litteraturen.

Når illustrationerne sætter skub i fantasien, så kan det for mange være nemmere at komme i gang med en graphic novel end en traditionel roman.

Undersøgelser viser desuden, at ordblinde også kan have stor glæde af graphic novels, da tekst og billeder understøtter hinanden.

Udvalgte anbefalinger til både børn og unge

Kom forbi Dragør Bibliotek og lån graphic novels fra udstillingerne i både tween-afdelingen på 1. sal og ungdomsbiblioteket i stueetagen.

Du kan også lade dig inspirere af de udvalgte anbefalinger herunder, som børnebibliotekar Malene har fundet frem.

Flere af bøgerne er serier, så der er masser af gode læseoplevelser, som ligger og venter.

Graphic novels på dansk

78° af Kenneth Bøgh Andersen

I en ødelagt verden, hvor klimaforandringerne næsten har udslettet menneskeheden, kæmper to brødre for at overleve.

En gribende og dramatisk graphic novel om vor tids største globale udfordring.

Cassiopeias nye stjerne af Anders Worm

Spændende fortælling om Tycho Brahe, hans opdagelser og liv i en særdeles interessant periode i Danmarkshistorien.

Som læser følger vi historien fra opdagelsen af Stella Nova, ansættelsen som hofastronom under Frederik d. 2., Tycho Brahes teorier om planeternes bane om jorden og solen, og hans flugt fra landet.

Heartstopper af Alice Oseman

Bestseller-serien Heartstopper hitter både som bog og som tv-serie på Netflix. Serien berører emner som forelskelser, følelser, homoseksualitet, identitet og venskab.

Virkelig fin og hjertevarm historie om at finde ro i og med sig selv, ikke mindst omkring ens seksualitet.

Møgmis af Sophie Souid

Serien om Møgmis vandt i efteråret 2023 børnenes egen litteraturpris Orlaprisen i kategorien "Bogen der fik mig til at tisse i bukserne af grin". Det er gakket, sjovt og hjertevarmt med et glimt i øjet.

Sivert og Møgmis er fast besluttede på at gøre livet surt for hinanden. Men der er et gammelt ordsporg som hedder, at  ”den man elsker, tugter man”. Det betyder, at man nogle gange godt kan finde på at drille dem, man faktisk holder af, og det er måske ikke helt forkert, når det gælder Sivert og Møgmis.

Ragnarok af Odin Helgheim

Nordisk manga om vikingedrengen Ubbe og hans liv. Serien trækker på historier fra den nordiske mytologi, og der er skruet op for både tempo, farver og grafiske effekter, som alle er med til at skabe en flot og fascinerende fortælling.

Søstrene Gyldenhjerte af Di Gregorio

Serien om Søstrene Gyldenhjerte er virkelig fin og en af mine egne favoritter, fordi den bringer nogle svære emner op på en smuk, poetisk og lettilgængelig måde for både børn og voksne.

Hver historie rummer et mysterium, som de tre søstre løser i fællesskab på trods af deres meget forskellige personligheder og interesser.

Graphic novels på engelsk

Enola Holmes af Serena Blasco

Følg Sherlock Holmes' lillesøster, Enola Holmes, på hendes egne eventyr.

Enola står ikke tilbage for sine berømte storebrødre Sherlock og Mycroft, og i graphic novel udgivelserne bliver historierne suppleret med virkelig flotte illustrationer.

Hockey girl loves drama boy af Faith Erin Hicks

Da hockeyspilleren Alix kommer op at slås med holdkammerat Lindsay, står hendes fremtid i ishockey på spil, og Alix er nødt til at lære at kontrollere sin vrede.

Hun er sikker på, at den stille og rolige dreng Ezra fra teaterholdet er svaret, så hun beder om hans hjælp.

Modsætninger mødes i denne feel-good high school romance mellem en hockeyelskende pige og en queer teaternørd - kan varmt anbefales til fans af Heartstopper-serien.

If you'll have me af Eunnie

Momo er den slags ven, der altid er klar til at give en hjælpende hånd. PG er på den anden side lidt af en enspænder på trods af hendes ry for at være en flirt.

En uventet møde bringer de to sammen, og det er begyndelsen på den til tider akavede men samtidig indtagende og hjertevarme historie.

Himawari House af Harmony Becker

Da Nao rejser til Tokyo for at finde sine japanske rødder, booker hun et års ophold på Himawari-huset. Der møder hun to andre piger, Hyejung og Tina.

Trioen bor sammen, deler måltider og går på den samme japansksprogede skole, hvilket resulterer i, at de hurtigt bliver venner.

Men vil de være i stand til at holde hinanden oppe, når livet tester dem med nye forelskelser, knuste hjerter og hverdagens udfordringer langt hjemmefra?

Lightfall af Tim Probert

Dybt i hjertet af planeten Irpa den bor den kloge Pig Wizard og hans adopterede barnebarn, Bea.

Som vogtere af den evige flamme lever de et stille og fredeligt liv og laver medicin og eliksirer til folkene i deres engang så velstående verden.

Alt det ændrer sig en dag, da Bea på sin vej gennem skoven møder Cad, som er Galdurian - en ældgammel race man mente var uddød. Cad mener, at hvis nogen kan hjælpe ham med at finde hans forsvundne folk, så er det den kloge Pig Wizard, men da de kommer hjem til hytten, er han forsvundet.

Squished af Megan Wagner Lloyd

Det kan godt være svært at være næstældst i en stor søskendeflok. Man er nogle gange både for lille og for stor på samme tid. Averys verden ramler yderligere, da moren får nyt job, og familien skal flytte.

En virkelig fin bog om de følelser og bekymring der kan fylde meget for et ungt menneske.

Materialer