Sommerlæsning for børn og unge - juli

12.07.23
Dine lokale børnebibliotekarer står klar med anbefalinger til gode bøger.

Læsepadden Pede

Amalie anbefaler en god bog til de yngste

Pede er en sløv skildpadde. 

En dag skal han på tur med sine fire venner, men han gider ikke rigtig, så da de kommer hen på biblioteket, lægger han sig bare til at sove. Da Pede vågner, kan han ikke finde sine venner, og mens han leder efter dem, ender de med at gå uden ham, og pludselig er Pede alene på et lukket bibliotek.

Han har mange gode idéer til, hvad man kan lave og får til sidst også øjnene op for, hvad bøgernes verden kan. 

Man kan ikke andet end at holde af Pede, og bogens illustrationer på brunt papir passer perfekt til historien og Pede.

Fanget i et spil - dragen

Isabel anbefaler en god bog til indskolingen

Noah er 12 år og er fanget i et spil. Han kan ikke huske, hvordan han er kommet dertil, og han aner ikke, hvordan han kommer hjem igen.

I computerspillet skal han løse en opgave. Hvis han ikke løser den, dør han. Den eneste hjælp, Noah har, er et ur, som skriver beskeder til ham.

Der er fem bøger i serien "Fanget i et spil", hvor de fire første kan læses uafhængigt af hinanden, indtil man kommer til det sidste og afsluttende eventyr "Fanget i et spil - kampen". Serien anbefales fra 9 år og op.

Møgmis - hævnen er sød og lugter af fisk

Malene anbefaler en god bog til mellemtrinnet

Da Sivert fik sin kat, startede han faktisk med at kalde den Puttegøj-Ronaldo, men det navn hang kun ved i kort tid. Inden længe stod det nemlig klart, at Møgmis var et langt mere passende navn.

Sivert og Møgmis er fast besluttede på at gøre livet så surt for hinanden som muligt. Men der er et gammelt ordsporg som hedder, at  ”den man elsker, tugter man”. Det betyder, at man nogle gange godt kan finde på at drille dem, man faktisk holder af, og det er måske ikke helt forkert, når det gælder Sivert og Møgmis.

Underholdende graphic novel fra ca. 10 år. Jeg kan varmt anbefale den til både katteelskere, kattehadere – og dem der bare godt kan li’ en sjov bog!

The inheritance games - arvingerne

Amalie anbefaler en god bog til udskolingen

17 årige Avery kommer fra fattige kår, og derfor kommer det som noget af en overraskelse, da hun finder ud af, at hun har arvet efter den stenrige Tobias Hawthorne. Den eneste betingelse er, at hun skal leve et år i hans hus sammen med familien Hawthorne.

De fire Hawthorne brødre ser Avery som endnu et af deres morfars mysterier, de skal løse, og sammen prøver de fem unge at finde ud af, hvad der er op og ned i Tobias’ sidste vilje. 

Arvingerne er en super spændende bog, og siderne vender nærmest sig selv. Historien slutter heldigvis ikke her, der er to bøger mere i serien, og til september kommer der endnu en bog i Hawthorne universet.

Rigtig god læselyst

Du kan naturligvis låne bøgerne på biblioteket, ligesom de fleste også findes på eReolen.

Materialer