Sommerlæsning for børn og unge - august

04.08.23
Dine lokale børnebibliotekarer står klar med anbefalinger til gode bøger.

Legenden om...

Amalie anbefaler gode bøger til de yngste

Beatrice Blue har skrevet tre rigtig søde billedbøger om magiske væsner: 

  • "Legenden om dragens ild" handler om to børn, der beslutter sig for at stoppe den farlige drage, men er den i virkeligheden, som de tror?
  • I "Legenden om enhjørningens horn" prøver pigen Julia ved hjælp af magi at lære en lille hest at flyve, så den kan være som de andre små heste.
  • Og i "Legenden om havfruens hale" oplever Theodor konsekvensen af ikke at passe på naturen, da han tager et havvæsen med sig hjem i et akvarie. 

Alle bøger har flotte tegninger og historierne holder. 

Det magiske sværd

Isabel anbefaler en god bog til indskolingen

"Kvanulf fra Skovlandet" er en spændende serie, som består af tre fantasybøger. 
 
Historierne handler om drengen Kvanulf, der bliver udset til at redde Skovlandet fra undergang med list, trolddom og snuhed. 
 
I seriens første bind, "Det magiske sværd", tager Kvanulf til Skyggelandet for at redde prinsesse Gurka Maja, som er blevet bortført af den onde Grev Fagret. Kvanulf skal igennem forskellige prøver for at kunne få lov til at tage prinsessen med hjem. 
 
Serien er velegnet både til læselystne drenge og piger men især også som appetitvækker til drenge fra ca. 8 år, der mangler læselyst.

De glemte vogtere

Amalie anbefaler en god bog til mellemtrinnet

Asger er god til at tegne, faktisk rigtig god. Men pludselig begynder han at se nogle af de uhyggelige væsner, som han har tegnet. Da et af dem også overfalder ham, får han heldigvis hjælp af en gruppe fremmede børn, der dukker op ud af det blå.

Asger får mulighed for at slutte sig til gruppen af vogtere, men har han egentlig lyst til det, og har han egentlig evnerne og talentet til at være en del af gruppen? 

Sproget flyder godt, og illustrationerne er flotte. Man har ikke lyst til at lægge bogen fra sig igen, når man først er i gang. Heldigvis er bind to "Tidsdyret" lige udkommet. 

En god piges guide til mord

Malene anbefaler en god bog til udskolingen

For 5 år siden forsvandt en teenagepige i byen Little Kilton, og kort efter begik hendes kæreste selvmord. Pigen blev aldrig fundet, så alle gik ud fra, at kæresten havde dræbt hende - alle bortset fra Pippa!

Som del af sit afgangsprojekt i skolen kaster Pippa sig ud i et enormt projekt med at trævle fortiden op og finde frem til sandheden. Den lille provinsby gemmer nemlig på masser af hemmeligheder.

En spændende og hæsblæsende YA krimi, hvor der hele tiden dukker nye spor op, og man bliver ved med at gætte på løsningen helt frem til de allersidste sider. Jeg er allerede klar til at læse mere om Pippa og hendes efterforskninger.

Rigtig god læselyst

Du kan naturligvis låne bøgerne på biblioteket, ligesom de også findes på eReolen.

Materialer