Billede af et barn med fordelingshatten fra Harry Potter på hovedet

Harry Potter - og det der ligner

02.11.23
Få inspiration til andre spændende bøger du kan læse, når sidste side er vendt i historien om Harry Potter.

Populær troldmandsdreng

Harry Potter en populær litterær figur - også på Dragør Bibliotek.

Fredag den 6. oktober 2023 holdt vi endnu et udsolgt aftenarrangement, hvor biblioteket på Vestgrønningen var transformeret til en lille lokaludgave af troldmandsskolen Hogwarts.

Her stod både børn og deres voksne i kø for at prøve de forskellige magiske aktiviteter. Aftenen bød på alt fra quidditchkampe, eliksirworkshop og et besøg hos professor Spire i botanikklassen til eventyrlig højtlæsning, tryllestavsværksted og meget mere.

Andre gode fantasyfortællinger

Men når sidste side er vendt i bøgerne om Harry Potter, hvad kan man så kaste sig over? Børnebibliotekar Malene anbefaler her en række andre spændende bøger til dig, der har læst Harry Potter og gerne vil have noget, der ligner.

Amari-serien af B. B. Alston

Amaris storebror er forsvundet, og Amaris søgen efter ham bringer hende ind i et magisk univers, hvor alt er muligt men også farligt. Her følger vi Amari både i jagten på hendes storebror og i kampen om at lære at bruge sine magiske evner.

Der er indtil videre oversat to bøger om Amari til dansk, og de anbefales fra ca. 11 år og op.

Datter af dybet af Rick Riordan

Ana Dakkar er førsteårselev på Harding-Pencroft Akademiet. Da Ana ser sin kostskole blive sprængt i luften, må hun og resten af hendes årgang tage flugten. For at søge tilflugt et sikkert sted må Ana se sin fortid og familiehemmeligheder i øjnene – for kun hvis hun accepterer sit ophav, kan de vinde kampen for overlevelse.

Måske kender du forfatteren Rick Riordan fra bøgerne om Percy Jackson. I denne nye bog har han ladet sig inspirere af Jules Vernes klassikere om Kaptajn Nemo og den fantastiske ubåd Nautilus.

Det er der blevet en virkelig spændende fortælling ud af, som jeg personligt har læst to gange siden sommerferien - først for mig selv og bagefter som højtlæsning for mine børn.

Bogen anbefales fra ca. 10 år og op.

Greystone-serien af Margaret Peterson Haddix

Da de tre søskende Finn, Emma og Chess kommer hjem fra skole en dag, fornemmer de straks, at noget er helt galt. I nyhederne hører de, at tre børn er blevet kidnappet. Tre børn med præcis de samme navne, samme alder og samme fødselsdage som dem selv.

Her starter en hæsblæsende historie, hvor børnene finder vej ind til en parallelverden - men hvem hører mon egentlig til hvor?

Jeg har altid været fascineret af bøger med parallelle verdener, så jeg slugte trilogien om Greystonebørnene på ganske kort tid.

Bøgerne anbefales til selvlæsning fra ca. 11 år og op.

Magisterium-serien af Holly Black

Callum ønsker brændende at slippe for at gå på troldmandsskolen Magisterium. Han gør alt for at dumpe til optagelsesprøven men består alligevel. Nu er han tvunget til at gå på skolen et helt år, men måske er det ikke så slemt alligevel.

Der er fem bøger i serien, som starter med 1. bind "Jernprøven". Bøgerne anbefales fra ca. 12 år og op.

Nevermoor-serien af Jessica Townsend

Pigen Morrigan Crow bliver af omverdenen betragtet som et forbandet barn, der er skyld i alle ulykker omkring hende.

Den mystiske Jupiter North kommer hende dog til undsætning og tager hende med til den hemmelige og magiske by Nevermoor, hvor hun bliver hans lærling og skal forsøge at få en af de eftertragtede pladser i Det Forunderlige Selskab.

Jeg var helt opslugt af det magiske univers, som forfatteren har skabt. Her har hotellet, som Morrigan bor på, for eksempel en personlighed og ændrer udseende og indretning afhængig af humør, ligesom Morrigan også bliver venner med forunderlige skabninger som magnifikatte, forvæsner og dværgvampyrer.

Der er indtil videre oversat tre bøger til dansk, og jeg venter spændt på næste bind. Bøgerne anbefales fra ca. 10 år og op.

Hent folderen og find endnu flere anbefalinger

Download folderen Noget der ligner Harry Potter (pdf), hvor du kan finde endnu flere anbefalinger.

Du kan også se flere af titlerne nedenfor. Bøger i folderen, som vi ikke har på Dragør Bibliotek, kan vi bestille til dig fra et andet bibliotek.

Bøgerne, som er vist nedenfor, findes også allesammen på eReolen.

Materialer