Sommerlæsning for børn og unge - juni

12.06.23
Dine lokale børnebibliotekarer står klar med anbefalinger til gode bøger.

Sam og Mimosa

Amalie anbefaler gode bøger til de yngste

Sam og Mimosa er to små naturdetektiver, der løser mysterier blandt levende planter og små dyr.

I "Sam og Mimosa og basillikumballaden" er der nogen, som har spist af Basilikums topskud, og de to venner beslutter sig for at løse mysteriet ved at opsøge planter og dyr, der bor i nærheden.

I "Mysteriet om de røde briller" er muldvarps briller forsvundet, og igen vil de to venner gerne hjælpe. På deres tur rundt i skoven finder de en masse ting, som er blevet tabt eller glemt. 

To rigtig søde bøger med flotte illustrationer. Der er en lille smule tegneserie over stilen, men bøgerne er nemme at gå til.

Star Girl - koncert eller kirsebær

Isabel anbefaler en god bog til indskolingen

Hvordan kan en superstjerne passe sit venskab samtidig med, at hun skal passe sin karriere?

Nanna og Luna er bedste venner, men Luna ved ikke, at Star Girl er Nanna. Nanna skal optræde til Danmarks største musikshow for børn og unge og kan derfor ikke deltage i sin bedste venindes fødselsdagsfest. Kan Nanna både være en super-stjerne og en super-ven?

Star Girl er en serie om venskab, musik og store drømme fra ca. 8 år og op, som kan læses uafhængigt af hinanden. 

Legendarium

Malene anbefaler en god bog til mellemtrinnet

Børnene Arthur, Ren og Cecily kommer til år 2493, hvor de pludselig er del af et in-reality adventure game baseret på myter og legender.

Problemet er, at de skal bruge en særlig tidsnøgle for at komme hjem til vores egen tid - men hvor er den havnet? Det bliver et kapløb med tiden for at overleve i fremtiden, undgå at blive afsløret som tidsrejsende og nå hjem igen.

"Legendarium" er en spændende bog om venskab og tidsrejser til læsere på ca. 10-14 år. Bogen er en efterfølger til "Wonderscape", hvor man møder de tre venner for første gang. Bøgerne kan godt læses uafhængigt af hinanden, men hvis du vil have hele historien med og lære om baggrunden for tidsrejserne, så vil jeg anbefale at starte med "Wonderscape".

Mørkalfen - Alene

Amalie anbefaler en god bog til udskolingen

Caim er den sidste mørkalf i verden, alle de andre er blevet udryddet efter den store krig. Nu lever han med sin mor i hvidalfernes verden, hvor han bliver holdt uden for og ignoreret på grund af sin hudfarve.

"Mørkalfen - Alene" er et spændende fantasy eventyr om ikke at være som de andre og finde sin egen vej til overlevelse. Der er bump på vejen, men måske er Caim ikke så alene, som han tror. 

Bogen er Helen Kaldhaims debut, og jeg ser frem til at se mere fra hende, så vi kan følge Caim og hans kamp for at overleve i en verden, hvor han ikke er velkommen. 

Rigtig god læselyst

Du kan naturligvis låne bøgerne på biblioteket, og flere af dem findes også på eReolen.

Materialer